top of page
Vyhledat


Veselé vánoční RAW kuličky - zdravá alternativa pečeného cukroví
Trocha teorie Na Vánoce u nás na Chytrově pečeme i klasické cukroví pečené, a to bez bílého cukru a z čerstvě namleté a pečlivě osáté...
29. 11. 2024
35 zobrazení
0 komentářů

Jak na odkyselení díky zásadité péči o tělo
Tentokrát přicházíme s tématem trochu jiným, ale našemu konceptu velmi blízkým. Se zdravými vegetariánskými recepty, kterými hýčkáme naše...
21. 1. 2024
149 zobrazení
0 komentářů

Nejlepší pastináková (petrželová) krémová polévka s makadamovými ořechy
Mám moc ráda jednoduché recepty, se kterými si můžu tak trochu hrát. Upravit je podle momentální chuti a toho, co je zrovna v lednici....
12. 11. 2023
109 zobrazení
0 komentářů

Příroda jako lék aneb podzimní digitální detox
V dnešní době tzv. „digitálního věku“ jsou naše životy naplněny nekonečným proudem informací, myšlenek a stimulů. Současný digitální svět...
8. 11. 2023
22 zobrazení
0 komentářů

Jednoduchá a výborná sekaná z cukety
Máte cuket, že už nevíte, co s nimi? Anebo vám zůstala nějaká vzadu v lednici a už je vážně povadlá na to, abyste ji použili samostatně?...
6. 11. 2023
73 zobrazení
0 komentářů


Proč vaříme na Chytrově chytrolády místo marmelád?
Znáte rozdíl mezi marmeládou a džemem? Marmeláda je specifický druh ovocného výrobku, který se vyrábí výhradně z citrusových plodů, jako...
16. 9. 2023
78 zobrazení
0 komentářů


Focaccia (čti fokáča) po chytrovsky aneb konečně recept na slané koláče, co vám tak chutnaly
Předem si připravte olivový olej s česnekem: Česnek rozmáčkněte a nakrájejte na jemné plátečky. Do hrnku dejte olivový olej, nechte...
27. 8. 2023
271 zobrazení
0 komentářů


Příjemné letní osvěžení - melounovo-okurkový salát
Tento salát byl vlastně původně jen takový pokus. Na meníčku salát, k něčemu tak trochu arabskému a vypadalo to, že to konce kurzu už...
6. 8. 2023
68 zobrazení
0 komentářů

Jemná a výživná polévka z bílých máslových fazolí a jarních bylinek
Cože? Polévka z fazolí na jaře? A proč ne? Rána jsou ještě chladnější a fazole krásně zahřejí a zasytí. Čerstvé jarní bylinky zase...
14. 5. 2023
38 zobrazení
0 komentářů

V hlavní roli fenykl – jarní detox na talíři
Sílu fenyklu znali už ve starověku. A jistě ho tak znáte i vy od dětství, kdy vám maminka při bolestech bříška vařila fenyklový čaj. ten...
19. 3. 2023
35 zobrazení
0 komentářů

Vynikající pečené dýňové šišky nebo karbanátky
Dýně je bohatá na vitamíny a minerální látky, je opravdovou vitamínovou bombou, a její účinky na trávení a zdraví jsou přímo zázračné....
12. 3. 2023
198 zobrazení
0 komentářů

Upcyklací k udržitelnosti aneb ze starého nové
Dnešní článek bychom rádi věnovali tématu udržitelnosti, která byla kdysi úplně běžná. Naše babičky, které zažily doby nedostatku, nic...
10. 3. 2023
26 zobrazení
0 komentářů


Jednoduchá jemná krémová polévka z fenyklu a bílé zeleniny
Víte, že u fenyklu můžete spotřebovat každou jeho část? Samotnou bulvu, stonek, střapaté lístky i semena. Bílé bulvy obsahují řadu...
22. 2. 2023
117 zobrazení
0 komentářů


Červená řepa pečená s fenyklem, vlašskými ořechy a kozím sýrem
Dnes tu pro vás máme jeden velice jednoduchý a zdravý zimní recept. Sladká chuť červené řepy se příjemně snoubí s voňavým fenyklem....
3. 2. 2023
58 zobrazení
0 komentářů


Digitální detox na Chytrově neboli offline dovolená
Zkusili jste si už někdy dovolenou a vypli se na všech sociálních sítích, komunikačních aplikacích, emailech? Dali jste utrum...
23. 10. 2022
37 zobrazení
0 komentářů


Mňamózní crumble, skvělý moučník pro podzimní deštivý den
Crumble (čti krembl) je moučník, někdy nazývaný česky drobenkový koláč, ovšem nedá se nakrájet, nabíráte si ho lžící a jíte spíše z...
21. 10. 2022
90 zobrazení
0 komentářů


V hlavní roli červená řepa – vaření úsporně a s rozmyslem
Možná víte a možná ne, že se na Chytrově vaří ekologicky. To neznamená jenom, že používáme pokud možno místní suroviny, třeba právě...
16. 10. 2022
151 zobrazení
0 komentářů


Udržitelný Hotel? Co to znamená?
Hotel Chytrov získal od Booking.com značku „udržitelné ubytování“, které si na tomto ubytovacím portále můžete hravě vyfiltrovat, pokud...
26. 9. 2022
85 zobrazení
0 komentářů


Karlíkův narozeninový vanilkovo - jahodový živý (RAW) dort
Živé neboli RAW dorty jsou moderní, jednoduché – jenom jednotlivé složky zamícháte nebo rozmixujete a necháte ztuhnout, ozdobíte a můžete...
30. 6. 2022
125 zobrazení
0 komentářů


Špenát, o kterém lidi řekli, že lepší v životě nejedli...
Aneb Špenát z kopřiv a bršlice Tento špenát jsme připravovali pro účastníky kurzu Metody RUŠ T1 a samotné nás v kuchyni překvapily reakce...
27. 5. 2022
131 zobrazení
0 komentářů
bottom of page